Růže

Růže

Anotace: Výplod po pár měsících neplodného období...

Když trny drtí zvadlé růže.
Co jeden paprsek světla zmůže?
Když růže usychá zarostlá trávou,
udělá jí slunce zdravou?

Proč trny drásají mrtvé květy,
proč nikdo nevzdechne pro ně, s těmi léty.
Proč nikdo nevyplel zahradu překrásnou,
proč sny a touhy po čase vyhasnou.

Proč nikdo nezaléval růže rudé,
co jen s nimi nyní bude.
Zhynou zapomenuty v spleti zeleně,
vzlyknou občas smutně, němě.

Zemřou a nikdo nevzpomene v jejich krásu,
zemřou a nikdo nezastaví řeku času...
Autor Karmínka, 02.09.2008
Přečteno 297x
Tipy 9
Poslední tipující: Darneth, Egretta, Charibeja, Petbab, lecrecia, WAYWARD
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

růže jsou mé oblíbené.. zpustlá zahrada mě zaujala.. škoda každé růže, která odkvete zapomenutá, nepřivoněná

02.09.2008 17:25:00 | Petbab

myslim, ze by si to jeste trochu tve pece zaslouzilo

02.09.2008 09:10:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí