Přetvářka

Přetvářka

Anotace: Někdy mám pocit, že je to tak...

Mám dobré přátele,
ale neznají mě.
Jsem jak rozbité zrcadlo
a nikdo nesloží mě.

Jsem jako středověká mapa
s bílými místy,
které nikdo neobjevil,
které jsou tajemstvími.

Jsem přestupní stanice
z lidí pro každého.
Jsem jako stará tramvaj
bez lístků-bez jízdného.

A i když někdo zaplatí
nebudu za to vděčná.
Vždyť z jízdy klidné se stane
jízda nebezpečná.

Nedůvěrou a přetvářkou
s člověkem beze jména.
Takže když zaplatíte,
bude vysoká cena.

Kdo to nepozná si pomyslí,
že je pravda jiná,
že mě tak jiní nevidí,
není moje vina.

Jednou snad řeknu: "Nevěřte mi!
Já lžu všem,"
a tiše dodám, "pravdu se doví
jenom zem."
Autor Kristine Clary-Aldringen, 03.09.2008
Přečteno 224x
Tipy 1
Poslední tipující: Holis
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak tam je cítit ten vzdor a naštvání-líbí:o))

10.09.2008 19:29:00 | Holis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí