K udoufání

K udoufání

Anotace: Tak nějak se mi nechce pryč.

Poslouchám, jak kapky deště
v odrazech lamp komponují
mistrovské dílo
které se neproslaví
a v chudé galerii
bude stát:
autor je neznámým umělcem

Dívám se, jak rezonuje déšť
a vítr diriguje osmou větu
staré symfonie
a nikdo nezatleská

Tak zpívám časosběrné verše
a nechci vystoupit
ze svého vlaku, ze sebe samé
opustit hudbu,déšť a barvy
vstříc lidem, které nechci znát

Vím, že mě chytí a svážou
že budu muset poslechnout
sklopit hlavu a ztratit se mezi nimi
v šedém úboru

Co když však převezmu řízení
Co když jim přece nakonec ujedu?
Autor SophieGreen, 03.09.2008
Přečteno 298x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí