Všední den

Všední den

Anotace: počin, který stojí za přečtení, avšak čas vynaložený na tuto činnost budete jistě postrádat...

Dopadající zem bubnovala na suché kapky,
žížala usilovně tahala černého kosa ze země,
rohlík se schoval do vídeňského párku
a z povzdálí vše sledoval
plot v kůle.

Všední den odhalil svá skrytá tajemství.

Kečup se vsadil s hořčicí o majonézu
a pepř se omylem nasypal do slánky.
Z oblohy začalo padat smegma
a plodová voda se raději ukryla
komárovi do nosní dírky.

Všední den se prostě přestal hlídat.

A tkanička od bot začala hrát na benjo,
kardiostimulátor z tuzexu se navlékl do svěrací kazajky
a nechal se odvézt na záchytnou stanici.
Děložní čípek mezitím samovolně opustil
pohlavní ústrojí.

Všední den ukázal jaký doopravdy je.

Nejstarší ovce ve stádu si převlékla vlnu,
marcipánová žvýkačka vyluštila sudoku pro pokročilé,
klíšťová encefalitida provedla fůzi
s lymskou boreliózou
a smegma vystřídal řádně hustý ejakulát.

Všední den jednoduše přestal být všedním dnem.

Den trifidů právě dopsal Johna Wyndhama,
Johnny B. Goode se s hitem Chuck Berry
vyhoupla do čela americké hitparády
a Vetřelec dotočil poslední záběr Ridleyho Scotta,
a všem úsměvům se na tváři objevili lidé.
Autor the_carrion, 03.09.2008
Přečteno 365x
Tipy 5
Poslední tipující: ilona, Isobel, 6thSun, drsnosrstej kokršpaněl
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mě se to moc líbí. Dá se u toho tak krásně vypnout. Jsem nadšená, fakt dobrá práce. :-)

26.11.2008 22:46:00 | Isobel

koukam:) cetlo to celkem i dost lidi, asi to nie dobre napisane... ale ja bch rekl, ze to neni spatny

27.10.2008 23:44:00 | the_carrion

:) jsem tu sám, ale za svým tipem si stojím, heč

16.10.2008 20:25:00 | drsnosrstej kokršpaněl

:) perfekt
povedený; nejlepší první a poslední sloka - kvůli těm nápadům, ale mám rád vůbec tu atmosféru, kterou tahle "absurdní poezie", když se zajímavě napíše vytváří, dík

06.09.2008 13:33:00 | drsnosrstej kokršpaněl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí