Chci být....

Chci být....

Anotace: a zůstat sama sebou

Chci být…..

Chtěla bych být mučedníkem,
třeba jako mistr Jan Hus.
Anebo se stát snílkem
a objevit neobjevené - jako Kryštof Kolumbus.

Říká se, že naše skutky někdo „nahoře“ vidí,
ale já se chci vepsat
do hlav a srdcí lidí.

Chci jako Budha,
poznat co je nirvana.
Chci jako obyčejný člověk
milovat a být milována.

Chci být rybářskou lodí
uprostřed oceánu.
Jen plout, kochat se
a nemít nic v plánu.

Chci být soudcem,
co vše vyřeší smírem.
Chci pochopit nekonečnost
a na chvíli se stát vesmírem.

Chtěla bych být tou nejčernější ženou
na africkém kontinentu.
A také tou nejatraktivnější blondýnou,
co denně slýchá stovky komplimentů.

Chtěla bych zkusit
být těmi co slouží i těmi co vedou.
Chci pochopit všechny
ale zůstat sama sebou.
Autor Květa, 23.08.2005
Přečteno 347x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí