O přátelství

O přátelství

Anotace: Velice ráda si přečtu kritiku

Nedám se rozpustit tvářemi dlouhých vteřin.
Nenechám si vytrhnout srdce z žil.
Cizím slovům málo věřím.
Jsem vlastní skříně naftalín.

Příteli...věřím ti, tvůj papír je čistý.
Na papír padá však zažloutlé listí,
solné roztoky, nedodržené sliby,
zapomenuté otázky a nedopsané...kdyby

Marnost slzavého údolí,
když jím projdeš nebolí.
Pršelo, a ted je sucho.
Křičel jsi, a ted je ticho.

Na papír čistý spadané listí,
slovem, činem pohledem.
Netrpím úder do čelisti,
ni smích podlý..zarohem.

Šeptám ti..jsem světluška.
Do bříška našíj mi provázek.
Zatáhneš já zasměju se.
Mám tisíc hloupých otázek.

/Ať nikdy nepříjde
vteřina milionu pohledů,
sklopených řas
a suchých polknutí./

Nedotýkej se mého srdce tak blízko,
aby jsi cítil tep mezi svými prsty.
Pár lidí již mi srdce stisklo
odešli, zůstalo potrhané...místy.

Semnou rozběhni se pohledy udivenými,
neboj...nikde tě nenechám.
Rozleť se semmnou místy neznámími,
po tmě Tvou ruku nahmatám.

Příteli...věřím ti...tvůj papír je čistý.
Autor saroko, 04.09.2008
Přečteno 721x
Tipy 3
Poslední tipující: WAYWARD, enigman
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...poučovat nebudu,ale
...obrovská(dostačující)inteligence použitých slov a obratů staví tento výplod do katekorie snových dílek
vepsaných do povědomí mé maličkosti...díky.

05.09.2008 11:24:00 | WAYWARD

alespon kritiku prosím, učím se...tak mě poučte

05.09.2008 11:00:00 | saroko

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí