O chlapečkovi, který chtěl autíčko na setrvačník

O chlapečkovi, který chtěl autíčko na setrvačník

Anotace: ...

Sbírka: Krajíc života

,, Copak chceš můj malý synku?"

,,Autíčko na setrvačník, maminko"

,,Ach synku, vždyť nemáme peněz
natrhej raději v zahradě černý bez.
Tvé sestry nemají co jíst.
Nemohu autíčko Ti koupit"

I odešel synáček roně slzy
,,Však autíčko budu mít už brzy"
mumlal si tiše na zahradě...

Uteklo pár let a u vrat policie ťuká
,,Pošli nám, maminko, toho nezbedného kluka,
včera zas u benzinky krad..."

I plakala maminka a celá rudá
synáčka v zahradě nadarmo hledá

,,Kde jsi můj zlotřilý syne,
ukaž se, trest tě nemine !"
ale kluk dávno pryč je..

,,Tohle už není autíčko na setrvačník..
Tohle je traktor a jeho vlečník,
milá maminko "

,,Nesmí se rozčilovat, čeká miminko,"
volá přiběhnuvší otec...

Utíkal synáček přez hranice
a chytli jej hnedka - provinilce
,,MAminko, já už budu hodný"

Kdysi se zdržoval jenom v hernách
teď bude sedět až zčerná...
Autor Káňátko, 05.09.2008
Přečteno 392x
Tipy 2
Poslední tipující: enigman, Bíša
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Také si nějak začínám uvědomovat, že tato báseň asi nebude to pravé...

05.09.2008 12:28:00 | Káňátko

no, pro tohle nejak porozumneni nemam...myslim z te basnicke stranky

05.09.2008 12:00:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí