Přemýšlím o...

Přemýšlím o...

Anotace: Je to už delší dobu co jsem to složila...Tohle období je už za mnou :)

Ležím v posteli,
a přemýšlím o sobě,
co se stalo v poslední době.

Cítím zmatek,
pořád o něm přemýšlím,
je to nazpátek,
stále marně sním.

Fakt ho nechápu,
chci znát ten důvod,
v nitru svém tápu,
hledám svůj původ.

Jsem jako pavučina-spletitá,
něco nového začíná,
čas stále utíká.

Jsem jako řeka co stále teče,
jako rytíři,
když pozvednou své meče..(k boji)

Stejně tak já bojuji,
a prodírám se životem,
občas něčeho lituji,
a soužím se pocitem-beznaděje.

Pak ptám se: ,,Co se to děje?"
Hledám odpovědi na své otázky,
když je nenajdu,maluju obrázky,
a přitom kaldu si,
zas další otázky.

Když chodím městem lidi se mračí,
to co vidím,je jak zamyšleně kráčí,
mrzí mě že se neohlédnou,
a úsměv vám neoplatí,
do očí vám nepohlédnou,
ke svým myšlenkám se vrátí.

Mračí se a jde z nich cítit únava,
ničí se v nitru,
většina se schovává,
stáhnou se do ulity jako šneci,
mají své světy,
kde jsou chladné noci.

Nevidí krásy světa,
nenachází spásy,
a léta..běží.

Přemýšlím nad lidmi,
kteří jsou sobečtí..
přicházím k závěru,
že sobce z nich udělal tenhle svět...
odpustit nevěru,
a povýšeně vzhlížet..(to k ničemu nevede)

Ano,odpuštění je věc důležitá,
také porozumění-cesta trnitá..
život nemůže být jen procházka,
s růžovými brýlemi na očích,
a mě stále tíží otázka,
jedna z nevyřčených.

Vím o čem mluvím,
dost bolestných věci jsem prožila,
však se vztyčenou hlavou hledím,
a uznávám,
že jsem se hodněkrát mýlila.

Nejdůležitější je ale mít naději!
A říkat pravdu,
kterou lidé někdy slyšet nechtějí.
Ano pravda může zranit,
je však lepší než lhaní,
pravda může mnohé změnit,
..splnit naše přání.
Autor Janetee, 05.09.2008
Přečteno 339x
Tipy 11
Poslední tipující: Kapka, Jahodová kopretina, Chancer, bobi bobie, strašidýlko-střapatý, Bíša, sondulacek, enigman
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hm..jo no,někteří pravdu nesnesou...a já jsem člověk co říká pravdu...a mam s tím často problém ..bohužel...ale věřím,že nás upřímných je víc:-)

01.12.2008 16:04:00 | Jahodová kopretina

Tak to, trdlo, kdy tu zas uvidím nějakou Tvou další novou báseň???:*

03.10.2008 16:08:00 | Walentine

Taky bych to dal spíš do úvahy..nemám co dodat, taky přemýšlím :-)

17.09.2008 16:58:00 | Chancer

dobry,ale dle meho spis uvaha

05.09.2008 17:28:00 | saddova

ahoj,moc krásná básnička,tvoje pocity moc dobře znám.....taky mám někdy divný myšlenky

05.09.2008 13:05:00 | sondulacek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí