Edgar a havran

Edgar a havran

Anotace: ...

Mladý Edgar hledí skrze sklo,
přitom hladíc havrana.
Z půdního vzduchu je mu mdlo,
představivost jest jistá obrana.

Rád by, jako jeho přítel, vylétl ven
a protáhnul si křídla.
Na nepatrnou chvilku jen,
aby šílenost nad rozumem vedla.

Stěny svýrají, vázanka též.
Úcta k druhým-odpovědnost,
pevně přichycená veš!
"Ach svoboda to je hloupost"

Povzdechne si mladík smutně
a odvrátí zrak.
"Stuď mě, stuď mě!
Zahal slunce v mrak!

Abych již nikdy víc,
tak hlopě nesnil!"
Na ta slova havrana vypustil,
a pak už nic.
Autor Edmond Kadad, 07.09.2008
Přečteno 264x
Tipy 3
Poslední tipující: slečna.závist, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí