Slunce dcera

Slunce dcera

Anotace: Pochopilo to tak 50%lidí, co to četli.

Tichá a zasněná
od rána do večera.
Navěky sama je
slunce dcera.

V svém světě žijící,
pro všechny duše šerá
však sama pro sebe
slunce dcera.

Ach, jak je mysl křehká!
Jak miska z porcelánu.
Zasadíš jednu ránu
a navždy rozpadne se.
A není cesty zpátky,
když selže mysli sféra.
Pak z dívky obyčejné
stane se slunce dcera.

Paprsky chytá do dlaní,
však ty ji těžko ochrání
před stínem, jenž jí mysl svírá.
Ale co naděje,
že se ještě zasměje?
Kam poděla se víra,
že svět získá barvu svou?
Pod blankytnou oblohou
na život se neumírá.
Však co ten její vlastně je?

Je to život nebo sen
nebo bitva s osudem?
Srdce křičí: Vždyť jsem tady!
Proč se obracíte zády?
Obracíte dnes i včera.
Váš odpor mi duši stíná.
Copak jsem vážně tak jiná?
Jenom slunce, slunce dcera.
Autor Sfinx, 08.09.2008
Přečteno 379x
Tipy 7
Poslední tipující: Holis, Pohjolanka, poustevník Jirka, WAYWARD
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mě taky, ale lámu si hlavu nad významem, však já na to přijdu a budu v horní padesátce:)

10.09.2008 06:18:00 | Pohjolanka

Tvé básně se mi líbí! => oblíbení :-))

09.09.2008 18:39:00 | poustevník Jirka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí