Vzdálený cíl

Vzdálený cíl

Anotace: nemáte taky někdy takový pocit?

Z vůně kopretin
zbyl mi jenom dým,
který k nebi, k nebi stoupá.
A z mých ideí,
co zemí zachvějí,
zůstala jen vize hloupá:

že stačí pouze svůj život žít
a nemusím svět nutně proměnit.

Dým z mých kopretin
tak tiše jako stín
stoupá, stoupá, stoupá k nebi.
A můj zářný cíl
je vzdálen tisíc mil
a odtamtud se na mě šklebí.

Ač vím, že bojovat musím dál,
můj osud už se mi ukázal.

Teď vím, že jak ten květ
i já co nevidět
proměním se pouze na dým.
Ač nelze nic vzít zpět,
já budu závidět
těm nespoutaným duším mladým,

co ještě mohou žít v domnění,
že jednou, jednou svět promění.
Autor Sfinx, 09.09.2008
Přečteno 319x
Tipy 8
Poslední tipující: Lailah, Rolnička, Holis, Simísek, poustevník Jirka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

krásný pohled mladého člověka na uplynulou část mládí. pěkné, moc

05.09.2009 16:23:00 | Lailah

taková...píseň...jakoby ji zpíval vítr=)

09.09.2008 19:15:00 | Simísek

Ten pocit mám, i pocit, že báseň Tvá je dobrá! :-))

09.09.2008 18:36:00 | poustevník Jirka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí