Nirvána

Nirvána

Anotace: ...

Putuje v prstencích Saturnu,
odevšad tóny kosmické,
vznáší se v kývavém nocturnu
křiklavé vrásky mimické,
podobny prasklinám v kamení,
balvany vědí se smát,
z úst prachu drolivé dávení,
někdo je uhlédne snad.

Světlo zrak přitahuje,
i kusy bezradných hmot,
v temnotách přituhuje
ubývá vědomí knot.
Svět neví o padlých
do hranic bezeznáma,
vykvetlých, zvadlých,
jež pohltí nirvána.

Krouží kol zplozených souhvězdí,
jež explodují do času,
jen duše k nebi se proklestí
hřbitovem částic
bez kompasu.
Autor Taog, 11.09.2008
Přečteno 275x
Tipy 12
Poslední tipující: Zerkalo, UCET KE ZRUSENI, maena, danav, Psavec, Holis, Bíša, Bůchví..., hanele m.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

http://www.nasa.gov/images/content/272337main_image_1169_428-321.jpg

roboti píšou EXiT

11.09.2008 21:21:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí