Polibky deště

Polibky deště

Anotace: Dílo po dlouhé pauze psané od srdce pro sdce mé lásky.

Šedivá tvář líbá lidskou mysl,
kapky studené hladí po zátylku,
potůčky černé stékají do kanálu.
Každý říká si jaký má život smysl.

Paprsky sluneční se marně na svět derou,
marně nehty si tupí o nebeskou šeď.
Slunce chodí po tvářích lidí,
den chlubí se barvou myších šedí.
Kapky deště se o lidskou lásku perou.

Cit ze srdce dere se přes kabát,
a z malinkého krámu zní píseň společná.
Dvě postavy pojmuty v tanci bílích střevíců,
tančí, dlouze tančí.
Kapka za kapkou do měďěné šedi buší.

Černý deštník šedě se točí,
šedá s černou v kolotoč se mění.
Ospalý kočí usíná projíždí kaluží,
a slzy stesku se v jeho očích topí.

Doteky větví stromů volají domů,
však postavy stále stojí,
tiše v polibcích stojí.
Autor Carlos, 15.09.2008
Přečteno 549x
Tipy 7
Poslední tipující: sophia92, Lachailla, pejrak
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to příjemně zvláštní, ale proč mám pocit,že na mě z toho dýchá smutek????
No, možná o tom každý přemýslí jinak, a to je krásné...

18.09.2008 23:19:00 | Jituli

je zase nad čím přemýšlet.Je zvláštní a tak příjemně čtivá,líbí se mi.

18.09.2008 05:41:00 | pejrak

docela zvláštní báseň...

15.09.2008 19:47:00 | Jasmína zatoulaná z hvězd

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí