Kat

Kat

Anotace: k básnění potřebuje člověk často silné emoce. Ty přicházejí nejčastěji s láskou a nebo bolestí. Tak proč tyto dva prvky nespojit?!

"Dost!" řeklo tělo a udělalo tužkou tečku.
Však tužce samotné zachtělo se psát
a do vět vložit marný smutek
na který oči nechtěly se podívat.

Proč zas a znovu milovat?
proč strojit srdci snadnou léčku,
proč hrát si jen tak na písečku,
když lásky barvu nosí kat?!

Stni mou hlavu kate milý,
snad abychom už neprosili,
snad aby srdce mohlo spát
...
proč za žal lásce děkovat?

Stni mou hlavu pro havrany,
vždyť nebudu už mezi vámi,
až přilétnou se napást kostí,
já oddechnu si do sytosti,
že nemusím už milovat.

Stni mou hlavu,
snad v té chvíli,
by se lidé lásce naučili,
když krev mi zbarví rudě šat.

Kate, až si sundáš roušku,
slib mi, že mu potichoučku
vzkážeš něžné "mám tě rád."
Autor Vena, 15.09.2008
Přečteno 340x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí