Vprostřed cesty...

Vprostřed cesty...

Anotace: svítá

I.
Jsem trnem mezi zlými květy
jenž, oplývajíc něžností,
zraňuje staré, nudné světy
smyšlených úzkých svatostí.

II.
Vykvetla růže vprostřed cesty;
šípková růže s touhou žít.
Stala se dárkem pro nevěsty
jenž neuměj' cit vyslovit.

III.
Ztratila růže všechny květy,
trny však na ní žily dál
a na nich vlají siluety
závojů, jenž svět roztrhal.

Něvěsty skryly clony času,
i růže, dary z marnosti,
už nemaj' síly, nemaj' hlasu,
jsou jenom prázdnou trapností...

IV.
Jsem trnem, nebuď růží snovou.
Když ztratíš z lásky pro růže
džbán krve, dám ti za ní novou
jíž peklo vzít ti nemůže!
Autor Bůchví..., 15.09.2008
Přečteno 273x
Tipy 9
Poslední tipující: klara07, malá čarodejnice wiggová netopýrková, jedam, dablik007, strašidýlko-střapatý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ach..

16.09.2008 17:12:00 | dablik007

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí