Poklona

Poklona

Anotace: poklona stáří, které si to určitě zaslouží

Šedé šmouhy vlasů po tváři hned vedle slz,
z nikdy nekončících očí s řasy hedvábnými,
ke rtům beze tváří, k lícím bez úsměvů,
s poklonou líbeznou jak hvězdy na noční obloze,
neustávají a řinou se hlouběji, stále dál.
Srdce není zastávkou pro potěšení,
vždyť noc není dnešním modrým dnem,
ke rtům beze tváří, k lícím bez špetky úsměvů,
s líbeznou poklonou beze hvězd na jarní obloze,
neustává a řine se hlouběji, až k duši nesmrtelné.
Snad květina v klopě, trochu už uvadající,
slunce na nebi, pomalu dnes zapadající,
poklekne s poklonou líbeznou jak noc bez svého závoje,
neustávajíc a řinou se slzovým údolím dále…

k pokloně od slunce a od dnešního mládí..
Autor Láďa, 17.09.2008
Přečteno 240x
Tipy 1
Poslední tipující: Bíša
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí