Tvary času

Tvary času

Anotace: ...

Kolem proudí tvary času.

I hlas z podstaty duše,
neznámým známý se stal.

A kolem proudí tvary času.

Dnes, zítra, bylo...
Co je to čas?

A stárnoucí údy,
marnivá duše,
to lehké bláto nicnedělání.

Pořád se ptám...
Možná zítra se to stane.

Zítřek je tu.
Kde je včerejšek?
A soumrak odpoví:
tady.

Věřím, že noc nám to vysvětlí.
Lepší noc než den.
O kolik víc je v noci tmy?
O krapet.
Pravil slepec.

Pořád ty tvary.
Neopakujeme to samé pořekadlo?
Dokola?
Čas je kruh.

Zítra za úsvitu,
vzpomeň si na mne,
nezapomeň.
Já se vrátím stejný.
Přesto krapet jiný.
Věř, že čas není kruhem,
nýbrž spirálou.

Ale i spirála může být stočená do kruhu.
Autor Regroons, 18.09.2008
Přečteno 330x
Tipy 2
Poslední tipující: Anjesis, Tanecnice
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí