Muž, který rozuměl ženám

Muž, který rozuměl ženám

Anotace: Bylo to souznění. Háčko-čárková z 5.8.2008

Není jich mnoho.
Většina žen je nepotká za celý svůj život.
Já měla to štěstí.
Alfred Stevens, jméno jeho.

Nepotřásl mi rukou.
Ani ji nepolíbil.
Polibek na tvář? Kdeže.
Dal mi něco. Něco lepšího. Něco nezapomenutelného.
Dojem.

Memories and regrettes.
Ta žena.
Její výraz byl pro mě tak známý.
Stačilo se podívat do zrcadla.
Ano, úsměv.
Ale co se v něm zračí?
Lítost a úškleb nad vlastní naivitou.
Vše proběhlo tak rychle.
Podlehly jsme jim moc brzy.
Bylo to krásné, ale je to minulost.
Pro mě i pro tu ženu z obrazu.

Stála jsem ohromena.
Pět, deset minut nebo půl hodiny?
Netuším.
Jak to mohl někdo namalovat.
Žena by se za ty pocity příliš styděla.
V jádru jsou hanebné.
Tak hanebné jako lascivně odkryté prso na obrazu.

Pod dílem je podepsaný muž.
Nevěřila jsem.
Takové pocity se tají.
I když někdy ani není před kým.
Toho, kdo za ně může, nezajímají.
Byly jsme princezny na jednu noc.
Kurtizány, kterým se platilo hezkými slůvky.

Jsem vděčná ženě z obrazu.
Teď mám jistotu, že nejsem sama,
jediná, co neodolá.
A skládám poklonu malíři.
Navštívil Venuši,
pochopil, ukázal.
Autor kryndy, 19.09.2008
Přečteno 324x
Tipy 27
Poslední tipující: Loveless, Erion Fate, jitro, NikitaNikaT., jedam, Myrja, Psavec, jiljovský, labuť, Holis, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

odolat je často velmi těžké:-)Zdařené dílko!P.S.-děkuji za přívítání:-)

22.10.2008 15:54:00 | Kanzy

Skvostné, skutečně moc se mi líbí!

04.10.2008 19:17:00 | Erion Fate

Ty máš Alfreda Stevense a já zase Vermeera. U něj je to, jako bys koukala oknem do nějakého zasněného pojíčku, kde je takový klid, že se člověk uvolní a řekne si, že vono vlastně stojí za to bejt tady, i když je to občas na hovno. A až se podívám do júesej, tak si tam toho Alfreda Stevense najdu.

23.09.2008 14:22:00 | Herbert Dalloway

no nevím, tuhle jsem nějak moc nepochopila... Asi mám myšlenky jinde. Ale snad někdy později jí porozumím.

20.09.2008 20:05:00 | Liss Durman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí