Pozdní polovědomé odpoledne

Pozdní polovědomé odpoledne

Anotace: viz níže

Znáš ten pocit, když vyčerpáním usneš uprostřed dne?
Probudím se takhle v podvečer. Venku se smráká.
Rozhlížím se kolem sebe a všechno je tak nějak divný.
Jako by nic nebylo na svém místě. Na správném místě.

Hlavou mi proletí kafe a cigára.
Já ten film neviděl. A neznám ani Iggy Popa.
A to podzim teprv začíná!

Co ty si o tom vlastně myslíš?
Čekáš trpělivě na pointu?
Stavím chrám (fuj to slovo nemám rád)
a zatím přespávám na kolejích.
Nebo je to obráceně? Počkej. Neni vono to obráceně?
Stavím koleje. Koleje na východ. Rozhodně na východ.

Každopádně Lolita, šla zatím někam do světa.
A tak si myslím, že ta pointa by měla bejt sakra ale špičatá.
Koukám na E A D G B E. Stojí v koutě už dlouho netknuté a napjaté.
Půjdu se podívat, jestli není v ledničce něco k pití.
Dlouhý věčer začíná. Když něco končí tak přece vždycky něco začíná. Čína. Láhev vína. A možná dlouhá dlouhá zima.
Autor Nic nic nic, 19.09.2008
Přečteno 355x
Tipy 7
Poslední tipující: el viento, jedam, Noc17, Simísek
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

"Když osud otvírá jednu bránu, druhou zároveň zavírá."

Victor Hugo
a kafe a cigára máš u mě to jsem slíbila

jo a nemazat v žádném případě :o)

22.09.2008 16:14:00 | Noc17

no nevim zda je to poezie nebo spis proza, obsahem a formou bych se priklanela k moznosti cislo 2

20.09.2008 11:13:00 | saddova

zimy jsou stále delší a přitom život utíká,,,přímo neúměrná úměrnost...

19.09.2008 22:52:00 | SZN

líbí se mi na tom to "koukam na E A D G B E"

19.09.2008 21:43:00 | brko

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí