Neděle

Neděle

Anotace: ..........

Taková tichá
až mě z ní mrazí
zvony rozhoupaly
představy
a vítr kymácivý
namaloval sazí
zas nové postavy.
Za oknem jdou
spěchají po chodníku
šedivé stíny
všedních osudů.
Každý den stejný
prach v okně na hřebíku.
Bez lásky.
Rez pokryla
den za dnem unavené dlaně
a vějířky pod očima
jsou snad od smíchu.
Dny pádí
jak roztoužené laně
ztrácíš v nich často
svou bolest i pýchu.
Jen touha
plave zpomaleným řečištěm
kalné krve.
Je stejná jak loni
nebo snad před tisícem let
a naléhavě zvoní
svou píseň
zdá se
naposled
...
Autor Verena, 21.09.2008
Přečteno 299x
Tipy 15
Poslední tipující: Raduzk, Monsignore, Bůchví..., Lota, spare, Myrja, Holis, enigman, janewe
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Snad ti rozumím,
i já neděli ctím...

21.09.2008 19:06:00 | spare

krásně se mi četlo

21.09.2008 18:30:00 | Myrja

kdepak kávová...kdybys věděl :-)

21.09.2008 16:52:00 | Verena

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí