úcta

úcta

Anotace: lidé totiž ztratili úctu i ke svým dětem…

Zamilovaný pár se prochází ulicí.

Aby.

Pozoroval ten bláznivej svět.

Muž a žena.

Propleteni do sebe se navzájem hřejí.

A jsou odhodláni odolat únorovému mrazu.

Ulice je plná lidí a každý někam spěchá.

Nelze však přehlédnout.

Že lidé ztratili úctu ke svým matkám.

Za oknem sešlého domu totiž vidí starou ženu a její vrásčitou tvář.

Jak pozoruje to dění, jehož byla před časem také součástí.

Zoufalou samotu v jejích očích nezakryje ani roztrhaná záclona.

Za kterou se snaží dožít poslední dny svého ztraceného života.

Odklánějí svůj pohled.

Aby ten příběh samoty a beznaděje pozdrželi.

A mohli si všimnout starého tuláka.

Na kterého může někdo lehce šlápnout.

Lidé totiž ztratili úctu i ke svým otcům.

Jeho domov jsou staré noviny.

A jediný přítel je slepý pes.

Naštěstí Bůh ukončí brzy i jeho trápení.

Je totiž milosrdný.

Jejich splín přeruší až řev okradeného chlapíka, naproti na ulici.

Banda špinavejch dětí utíká s jeho peněženkou ulicí a pokřikujou na něj sprostá slova.

Je to jako když se ucpe hajzl a všechna ta lidská krása přeteče a rozlije se po podlaze.

Lidé totiž ztratili úctu i ke svým dětem…
Autor piťura, 22.09.2008
Přečteno 334x
Tipy 8
Poslední tipující: Karolínka, Dreamy
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

I tu zdravou,...sami k sobě...

28.05.2017 15:35:28 | Dreamy

Jseš Světýlkem...Světýlkem, jehož se jen zřídka člověk dohledá...
Cítím nejen pravdivostná slova tu v rozváženlivosti Tvé tkvící ...:-)
Vnímám krásu Tvé duše :-)

30.10.2016 16:23:13 | Tvořilka Lenka

je to vzájemné...

17.03.2017 07:41:09 | piťura

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí