Jižní Kříž

Jižní Kříž

Anotace: NGC 4755 hvězdokupa Šperkovnice http://www.youtube.com/watch?v=Jbsw-D6ypek&feature=related

Vyletím vzhůru na Jižní Kříž
ač můj stín plachtit nespatříš
nevidíš v dálce moji tvář
jdu tam opravdu, nejsem lhář

když uslyším touh volání
vložím si hvězdy do dlaní
jednu upustím, nechám padat
můžeš si přát, já marně hádat

druhá Ti bude svítit do snů
z nichž půlku tajně si ukousnu
třetí na čele zazáří Ti
čtvrtá na lodi lásky přídi

popluje nočním nebem tiše
k poslední z nich výše a výše
kde Cruz del Sur s hvězdami pěti
dlí v Šperkovnici.. líbí se Ti?
Autor Petbab, 22.09.2008
Přečteno 320x
Tipy 24
Poslední tipující: PIPSQUEAK, drsnosrstej kokršpaněl, atty, NikitaNikaT., Holis, jedam, spare, teranosaur, Simísek, enigman, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavá, moc se mi líbí...*:)

03.10.2010 12:21:00 | PIPSQUEAK

líbí - báseň i šperkovnice - protinožcové mají na co koukat

13.10.2008 22:30:00 | drsnosrstej kokršpaněl

letím... ještě chvíli se budu vznášet po přečtení tvé básně.

27.09.2008 16:04:00 | atty

Ty jsi poetický astronom:-)
nebo hvězdný básník ?

23.09.2008 17:49:00 | spare

Líbí! Na Jižní Kříž jsem s Tebou vyletěla...*

22.09.2008 21:36:00 | Iva Borecká

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí