Cesta do Nepálu

Cesta do Nepálu

Anotace: Můj sen o cestě do Nepálu...rád bych se tam někdy podíval.

Z Havířova do Káthmándu
-chceme zažít nějakou srandu.
My dva
čas
a dva tisíce rumunských
železničářů
-náš kompars.
Zástup obsidiánových démonů
mával nám na rozloučenou
-na nádraží v nedohlednu.

Byl jsem černým drakem
a mnichem
vandrákem
i sangvinikem.
Prodejnou děvkou,
světicí v Paříži.
Mějte zem lehkou
albigenští kacíři!
Z daleké Číny jel jsem na
dračím hřbetu
zkrz
oheň
zem
a lávu,
hledajíce nejvýhodnější cenovou nabídku
a svatý grál.
V Kauflandu ho neměli.

Každé ráno zemřou miliony
pavoučích bohů,
abychom se mohli podívat
do místa mého narození.
Přichází úsvit.
Přichází revoluce
v zavazování tkaniček do bot.
Přichází Vypravěč a za ním poskakují
tisíce příběhů na drobných nožkách,
uvázaných na dlouhém řetězu.
Neutečou mu?
A kdo si dá hranolky s kečupem?
Autor Squat_the_world, 24.09.2008
Přečteno 302x
Tipy 8
Poslední tipující: Trauma, ewon, drsnosrstej kokršpaněl, Myrja, saddova, Lota
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

geniální (a to jsem si to slovo zakázal používat);

kdybys jí vydal, tak si jí jdu koupit; tohle prostě nemá chybu

29.10.2008 20:22:00 | drsnosrstej kokršpaněl

originalita ti neschazi, libi se mi jak tve dilo graduje...

24.09.2008 14:48:00 | saddova

...máš pravdu...velkou pravdu...a já mám z toho radost, protože vím, že je mládí, které tu ironii doby dokáže cítit...ono to vlastně bylo vždycky, jen jsem měla obavy jestli tomu není konec...:-)

24.09.2008 13:45:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí