Drahoušek podzim a Vincent

Drahoušek podzim a Vincent

Anotace: ***

Podzim , jenž se tetelí
dospělou krásou a moudrostí ,
elegantně melírovaný tóny barev
je vyzrálý milenec ,
co ví o životě a hmotě své .
Obratně střídá polohy lásky ,
hýčká nás
rozmanitou předehrou ,
hebkou náručí mědi
a polaská větrnou dlaní .
Před vrcholným aktem touhy
milostně vstoupit do obrazu
načepýří barevná pírka
a obdaruje nás
kapkami vzrušivého deště..

ó ano ,
dostává mne do pokleku ,
drahoušek podzim .
Podlamuje se mi i duše
úžasnou nádherou
a sny co se snad , ani nesmí snít .
Jako pohled na díla starých mistrů ,
jedinečného Vincenta , Moneta..
( víte , že všude sázel květiny ? )
kde verše ,
píšou se tahem štětce
a posílají po vodě běhuté ,
prokutají se do vědomí
bezhlasou závratí
i utajenou trýzní ,
pestré palety podzimní lásky
Autor isisleo, 25.09.2008
Přečteno 277x
Tipy 20
Poslední tipující: el viento, Šerpík 1, vodnař, Myrja, labuť, 6thSun, Marfuša, Holis, Psavec, j.c., ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jak to ten podzim se s těmi ženskými ale umí...

29.09.2008 18:09:00 | Šerpík 1

Drahoušek podzim, zas mu tolik nefandi. Je krásný barvou, je protivný deštěm a vlhkem.

25.09.2008 23:15:00 | Psavec

čas burčáku a vinobraní
jiskra v čerstvé slivovici
koberec listí na ulici
hejn opeřenců zamávání,
čas nostalgie, rozjímání
škraloup ledu v kalužině,
slunce v kotli topí líně
tak s úsměvem se podzim klaní
***
Jiří senior

25.09.2008 22:00:00 | j.c.

...a víš co je zvláštní, že mistři štětce malovali podzim pozitivněji, než mistři slova... :-) mám tedy já, ten dojem...8-ó)

25.09.2008 20:10:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí