Zrnka písku

Zrnka písku

Anotace: Hledání odpovědi na věčnou otázku PROČ

Někde..
zrnka písku v moři jsou.
Teplé mořské proudy
vzbuzují v nich touhy
cestu svou
a osud vyhledat.

Drsné,hrubé,jemné,
jiných barev jsou...
Prostě všehochuť.
Co zrnko, to jiný člen
ale v součtu tvoří sílu
která mění svět.

Spolu s běsem vodním
v útes buší spodní
rušíce tak mýty stálé
o pevnosti vytrvalé
co že stojí svět.

Další zrnka...
doneseny vlnou - pláže tvoří
Tehdy tělo tvé ocení
/hebkost,něhu,jemnost../
na písku tom ležení

Žárem pece staveny
v nádheru se promnění
a k užitku
dále
pro svou krásu,tvary
jsou.

Někdo řekne
"Zrnko písku" ...
Jaký význam má ?
Stejný jako člověk
v lidstvu
To už smysl dá.
Autor jima, 27.09.2008
Přečteno 344x
Tipy 10
Poslední tipující: Bíša, Iva Borecká, jita.1965, střelkyně1, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...*

03.10.2008 08:15:00 | Iva Borecká

Krásně vyjádřeno ST!

28.09.2008 08:44:00 | jita.1965

Pěkný napad,nápadu si cením.:o))

27.09.2008 16:27:00 | střelkyně1

Poslední věta to perfektně zakončila. Vydařené dílko, hodně pocitové a myšlenkové a takové zrnko písku, zachrání aj život ...

27.09.2008 15:04:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí