Pražská

Pražská

Anotace: ...právě jsem se vrátil. a nejradši bych se vrátil zas...

Jsi krásná, dívko, dcero Matky země
S tajemnou tváří v davu beze jmen
Líbezné taje kdys skrylo lidské plémě
Do věží města v němž ráno končí den

Jsi jemná touha mé zbolavělé duše
Ty vyléčit znáš rány po mečích
Jež zejí v srdci trudně, prázdně, hluše
Mlčí jak ptáci, zavření do klecí

A přece křičí, jsa rozechvěni vášní
Řvou slova touhy, tak kouzelná, tak zvláštní
Chci uložit se ve tvém náručí

Snad čas mi jednou dopřeje být tvým synem
Plout ve tvých mlhách, opíjet se tvým vínem
Slyšíš to, dívko? Jsem v tvém područí!
Autor Bůchví..., 27.09.2008
Přečteno 207x
Tipy 8
Poslední tipující: dablik007, sýc, malá čarodejnice wiggová netopýrková, jedam, poustevník Jirka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hmmm.. Libi se mi obraty, libi se mi myslenka.. Proste moc hezka.. ST

25.10.2008 21:34:00 | dablik007

Pěkné to vyznání! :-))

27.09.2008 23:37:00 | poustevník Jirka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí