Souboj

Souboj

Anotace: Kdo nakonec zvítězí,život či smrt?Oba dva boj vyčerpává.

Línou chůzí krok za krokem,
kráčí s hlavou vzpřímenou,
anděl,vedle držíc bokem,
smrtka s kosou zkřivenou.

V tváří úsměv světla svíce,
cestou vpřed nic nestydí,
kose sotva stačí plíce,
v tmě,co nikdo nevidí.

Kupředu,vpřed,v dýmu kouře,
stopy tratíc v stínu hvězd,
jež pokryly oblak kouře,
vznášene nad střechy měst.

Cestou strmou,místy hebkou,
chlad kov ústa zamyká,
plamen záře duel se tmou,
hořkou slinu polyká.

Melodie v barvě sivé,
kope v uších třmínku hrob,
nad temeny vrány divé,
zobou z dlaní křídel drob.

Línou chůzí krok za krokem,
kráčí s hlavou z nuděnou,
život vedle držíc bokem,
smrtka s kosou z tupenou.
Autor Zdenek, 28.09.2008
Přečteno 204x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Docela dobře napsané,líbí se mi...

28.09.2008 13:11:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí