Královna

Královna

Anotace: ....

Královna

Zlaté látky a kůže ,
na hradě nepotkal jsem jen muže,
dlouhé vlasy krátký rozum však značí
není to královno k pláči?

Vy jste žena kouzelná
co to znamená?
Že nejeden muž by o vás stál
bůhví ví , že za polibek duši svou ďáblu by dal.

Koruna značí úctu a poslaní
tak poklekám pře vámi.
Pro vás udělám paní cokoli
klidně prohledám i okolí.

Dlouhé vlasy ještě delší šaty
cudnost halí vás až po paty.
Král je k vaší kráse slepý
to je důvod proč ještě nemáte děti.

Polibek na tvář dostal jsem
a krále zklamal jsem.
Královna je nevěrná
je to určitě dcera pekelná.

Už vedou nás oba na náměstí
teď teprve končí naše štěstí.
už ruce mám za zády
a poslouchám královy rady.

Zradili jste oba mou víru
teď ucítíte síru.
Já hranice zapálím sám
a vy za nevěru zaplatíte vysokou daň.

Bůh je mi svědkem jediný,
mé svědomí je naprosto bez viny.
Na těle už cítím plameny
už nikdy nepokrčím rameny.

Už zapálil král i hranici sousední
a tak umře královna i její milenec poslední.
Zradili krále
a mysleli že život jde dále.

Mysleli , že jim stařík odpustí
a dopřeje jim společné štěstí.
Místo toho stařík pochodeň do rukou vzal
a oheň bez soudu okusit jim dal.

Vždyť on je tady zákonem
králem i nebes baronem,
on je z boží vůle král ,
hlupák ten kdo by při něm věrně stál.

A tak zemřeli i milenci
štěstěny v zemi smutku vyděděnci.
Odpusťte ženě krásné ,
že nezkrotila své vášně
a chvíli chtěla se cítit krásně.

Odpusťte i mladíkovi co život užít si chtěl a
na pravidla při tom zrovna nehleděl.
Odpusťte snílkovi,
co před zodpovědností odmítl zalézt do křoví.
Autor contionor, 28.09.2008
Přečteno 260x
Tipy 2
Poslední tipující: Nimo
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tahle báseň je moc krásná,málo co ji lze vytknout.Nejvíc se mi líbí závěr básně s poučením do současnosti,opravdu dobře odvedené básnické řemeslo

02.10.2008 11:21:00 | MorrisonJim

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí