Úzkoprsost

Úzkoprsost

Anotace: další básnička ze sbírky arogantní nadutec

Úzkoprsost

Úzkoprsost je tvůj šach i mat,
Zakazuje brek ,zakazuje se smát.
Je tvou kazajkou ,
Možná i černou vlajkou.

Chceš říct tisíc slov a vět,
U nohou chceš celý svět.
Jediné co však můžeš mít je malý byt,
Tak přestaň snít!

Prý usínáš pod hvězdami,
Toužíš být vítězem před branami,
Na těle cítíš křídla ,ale pod nohama stále zem ,
Úzkoprsost stala se tvým okovem.

A tak věčně máváš vším kolem sebe,
Namlouváš si ,že tě uklidňuje noční nebe.
Bojíš se přiznat i pravdy zlomek,
Jsi zbabělec a holomek.

Aspoň na pár vteřin chtěl by jsi být vodou,
Jít tak jak jen vlnky jdou.
S bílou pěnou na chocholku,
Chvíli na dně chvíli. na vrcholku.

Pohladit tisíc a jeden břeh,
Plavat na zádech.
Až tě vše omrzí lehnout na hladinu,
Slunce sežehne tě za vteřinu.

A pak znova jak voda běží,
Dopadnout na jednu z horských věží.
Jako kapka stéct z vrcholku potokem,
Kapku po kapce den co den.

Vybrat si mezi mořem ,řekou ,
Jít tam co kapky jdou.
Topit se v azuru ,
V pravou chvilku vyplavat nahoru.
Autor contionor, 29.09.2008
Přečteno 412x
Tipy 1
Poslední tipující: Alasea
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

na muj vkus je ta basen spatne poskladana, ma spatny rytmus a rymy nejsou taky nejlepsi...

29.09.2008 19:58:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí