Průvod

Průvod

Anotace: Potemnělá krajina... Stínohra lidských tváří a činů... Průvod.

Krev na kapesníku již zaschla -
pro mě - jako symbol beznaděje,
když poslední nitka praskla,
poslední pouto s životem...
...co bujaře se směje!

Vidím smích na tváři muže,
co veselou píseň hraje,
a sám jen kost a kůže,
v krajině smuteční...
...v krajině zesmutněné žalem.

Vrásčitá tvář ženy, zešedlá
věkem a těžkým údělem života
se vláčí po cestě, co nevedla
a nikdy nepovede ven...
...kde světlo svíček se mihotá.

A dav kráčí dál, za mnou - co čekají?
Sám nevím kam jít, nevím kam dál,
ale dav jde sám a lidé se hýbají,
nikdo nemá soucitu, když děti plakají,
jen dál a dál, tam, kde čas stopy vymazal...
...do zsinalých zahrad pohřebních...
Autor Tomáš~2, 29.09.2008
Přečteno 246x
Tipy 3
Poslední tipující: Stoneman, Triffid Kolbe
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mám na tebe typ od Monky, no však ty víš, kdo to je. :)
noooo... líbí, maximálně.

02.10.2008 12:29:00 | Triffid Kolbe

Ten poslední verš... ach.

29.09.2008 21:03:00 | Bůchví...

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí