Básník

Básník

Anotace: Ani nevím, proč tato báseň vznikla, ale je pro jednoho spolužáka a kamaráda. (napsána 26.9.2008)

Píšu ti báseň a stejně vím
že nebude se ti líbit
jsi totiž Básník.

S mistrnou fantazií
vkládáš slova na papír
a já? To neumím.

Snad pro ty sny
co rozplynou se v páře
a pro ten úsměv
co mizí mi z tváře.

Byl jsi to ty
co napsal jsi sbírku básní
pro svoji lásku
ztracenou.

Na co jí teď jsou.

Snad pro připomenutí
její pomíjivé krásy.

Však píšeš také slova jiná
o světě, na který se zapomíná
o Veronice, co rozhodne se zemřít
a v ruce držíš Poutníka.

Já být tou dívkou
byla bych šťastná
a nikdy nechtěla jiného mít

kdo k nohám básně
místo růží nosí
umí snít.

Ale já vím
ty by ses smál
a básně své
budeš psát dál...

Jsi totiž Básník
co v očích má krásu
a další dívce
přinese spásu...
Autor mauvais-ange, 29.09.2008
Přečteno 208x
Tipy 1
Poslední tipující: Zweiblumen
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... mi se líbí ... velmi.

02.10.2008 06:25:00 | Zweiblumen

ta druha je lepsi...

30.09.2008 11:37:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí