Edmondův svět

Edmondův svět

Anotace: Inspirace: Scatman John

Jaký je Edmondův svět?
Řeknu vám, stojí za pět.
Nestojí ani za čtýru…
Lidi ztrácejí svojí slepou víru.
Tak kopou kolem sebe
Doufají ve spasení, doufají v nebe

To je Edmondův svět!

Svět plný předsudků,
Ať si bílý, černý, žlutý, modrý stejně dostaneš důtku.
Když se třeseš venku zimou a hladem
Zůstaneš ležet bezmocně před davem.
Jenž tě bude přehlížet, posmívat
A když jim to bude už málo i plivat.

To je Edmondův svět!

Svět bez lásky a úcty
Hledíce pouze na metály a pocty
Kdy bratr požádá o pomoc…
„Sorry, nemám takovou moc“
Když požádá sestra…
„Vyspíš se, se mnou zítra?“

To je Edmondův svět!

Krásný to Edmondův svět!
Máš-li nohy, vem je na ramena hned.
Utíkej co ti jen stačí…
Další mizera se na svět tlačí
Jen útěk je ten pravý lék
I Ježíš se toho hnusu lek!

To je Edmondův svět, krásný že?
Lidi kloužou víc než po sněhu lyže.
Slizcí jako úhoři,
plující v zatuchlém moři.
To je Edmondův svět , stvořený ráj!
Tak se zamysli a kaj!
Kdo jen takový stvořil?!
Kdo jen první do zad dýku vnořil?!
Kdo jen první uhodil?!
Kdo jen první použil proti bratru sil?!
Byl jsi ty přeci ty, ty jsi taky jeden z nich!
Nejsi žádný svatý, nejsi žádný mnich.
Jsi jen špína jako já, ale i špína se vyvíjí.
I špinavé boty, aby zářili, se myjí.
Uchop život do rukou a svět změň!
Dostaň se až na věcí dřeň…

Použij ruce a na svou dobrou práci se koukej.
Pak to zase bude o krok blíž, pak to bude zas O.K.
Autor Edmond Kadad, 30.09.2008
Přečteno 291x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí