Dovolená

Dovolená

Anotace: Dovolil vám někdo letos dovolenou? Nebo jste si ji dovolili vzít? To si teda nedovolujte :)

Chřestění rolniček
za plotem stonehenge
změnilo celý život krasobruslařky
k nepoznání.
Na půdě starého domu
zpívali o slávě proroka
-prosím vás komu?
Děti apoštolů a heretiků
se dnes sešly v
hospodě na rohu,
aby se podívali na fotbal.
A pro tvou slávu
krvácela Matka Země
s radostí.
A pro tvou slávu
stoupaly vody
a řetězy se třásly
v odporných představách lidskosti.

Kam jdeš, můj pane?
Nakrmit maso vlastní krví?
V kožených křeslech
s lehkostí tak nesnesitelnou
chvěli se zimou a sebepohrdáním.
Kdo?
Už nevím, odcházejí...
Všichni už odešli.

Možná se k nám jednou vrátí
z dovolené.
A pak budou vyprávět,
co viděli na cestách.
V podivných krajích
ze snů melancholiků
i ve vlastním
či kolektivním
vědomí.
Nevěřte jim.
Jazyky z lišejníků a plné jedu
za zpěvu němých
lidojedů.
Autor Squat_the_world, 30.09.2008
Přečteno 271x
Tipy 7
Poslední tipující: ewon, drsnosrstej kokršpaněl, před zkroucením, Triffid Kolbe, Lota
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...koukám, že jsem první...ale jak se říká: fronta dělá frontu...:-)))

01.10.2008 11:06:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí