Rozume...

Rozume...

Anotace: K čemu máme rozum, když děláme chyby...?

Rozume...

Nevěděl sis rady, a tak jsi zůstal stát.
Vidělo to Štěstí, a tak se začlo ptát.
Nabídlo svou pomoc, bylo dobrák od kosti,
Jenže ty ses vysmál - jeho maličkosti.

Je to tvoje vina, žít s tebou je bída.
Zadostiučení, krásné toť mučení.
Teď před nahou pravdou zavíráme oči.
To pak lze i tvrdit, že se svět netočí.

Záznamník Vědomí tvrdí: "Nejsem doma".
Tvůj příbuzný - Blázen, pro tebe pohroma.
Již čeká na tebe, již stojí za dveřmi.
Ty však máš zamčeno, tiše šeptáš: "Věř mi."

Marné je doufat, co by bylo, kdyby.
Ve stříbrném lese hledat zlaté hřiby.
Tolikrát jsi selhal, a i Štěstí zahnal.
Snad by bylo líp, kdyby sis to přiznal.
Autor Nikytu, 30.09.2008
Přečteno 283x
Tipy 8
Poslední tipující: malá slečna, Dračičák, vandule, vapiti, Tacca, Psavec, J.U. Ray
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Znovu vyjde slunce, tak jak je to po milióny let :-D

13.10.2008 09:02:00 | vandule

Kdybychom nedělali chyby, tak v té naší bezchybné dokonalosti bychom byli na úrovni Bohů, ale k nim máme strašně daleko.

30.09.2008 23:24:00 | Psavec

I'm afraid of my thoughts
Please, don't leave me with 'em alone
I'm afraid of my mind
That brings my feelings down
What is it for
May for sorrow
Or for something more

Please don't let me dream

Inspirace je potvora. Téhle rozumím.

30.09.2008 22:02:00 | J.U. Ray

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí