Cela

Cela

Anotace: vyberte si...

Už prší ti i do cely,
už stvůry tvoje dospěly
a oblékly si kabát věku;
copak je stvůrám po člověku
když za mřížemi dožívá?
Tam, v koutě, houba prašivá
je jediným tvým společníkem
s nímž tulíš se teď pod deštníkem
děravým tak jak žaluzie;
třeba ten déšť tvé stopy smyje
a podmáčí zdi staré cely
do níž tě kdysi uzavřeli
a zahodili od ní klíč
a sami zdrhli někam pryč...

Už sedmnáct let, ještě více
vdechují plíseň tvoje plíce;
již bezmála tři století!
Vždyť ten čas vůbec neletí,
táhne se jako by byl z gumy.
A déšť to znepříjemnit umí...

A náhle zeje prázdnotou
ta cela s trudnou houbou svou...
Autor Bůchví..., 03.10.2008
Přečteno 210x
Tipy 6
Poslední tipující: střelkyně1, Ishtar, malá čarodejnice wiggová netopýrková, dablik007
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST - a dala bych Ti jich spoustu.. Hodne se mi libi, fakt jo..

04.10.2008 13:51:00 | dablik007

to zní hodně smutně

04.10.2008 02:20:00 | malá čarodejnice wiggová netopýrková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí