Setkání

Setkání

Anotace: V dávném čase, na neznámé tvrzi ...

ONA:
Vítám Vás z cest a čekám Pane rozmilý,
s jakou as zprávou přijdete sem za chvíli?
Budeme dál své duše ladit Pane,
a nebo navždy snad jsou struny zpřetrhané?

Vždyť odloučení nebývá vždy k dobru věci
a člověk má dost času přemítat.
Já ale celou dobu doufala jsem přeci,
že při mne chcete dále věrně stát.

Jsem odhodlaná slyšet pravdu do očí
a přijmu každé Vaše rozhodnutí.
Vím, Vaše NE mne vážně zaskočí
a srdce mé zas bude k pronajmutí.

Já doufám však, že tak se nestane,
že srdce mé tu při Vás zůstane ...

Já byla věrná tu, jak jste mi doporučil,
jen snad, že stesk mne po Vás v nocích mučil.

Nikdo mi za víčka svůj pozdrav neposlal
a tak jsem posmutnělá, když už každý spal
zasedla k oknu a při něžném svitu luny
přečetla slova sladká, která napsat umí

jen ruka Vaše v jemné rukavici.
Pak čekala jsem v bledém světle svící,
až posel přijel z rána za svítání,
zda přinese mi další Vaše psaní.

Pojďte a klekněte, já čekám na vyznání.
Teď smíte se zas dvořit svojí Paní.

ON:
Z daleké cesty zpátky k Vám se navracím,
z posledních sil své oči k Vašim obracím.
Jsem k smrti znaven, Paní moje jediná
a u Vás v klíně se tak krásně usíná ...

Chci před Vás pokleknout
a zulíbat Vám střevíce
a loutnou dojemnou
pak v záři svitu měsíce
Vám písní něžnou
toužím duši ladit.
Jste mojí kněžnou,
nemohu Vás zradit.

Jak rád bych s Vámi v lůžku sladce snil,
a s jakou touhou bych Vás v náruč uchopil ...

Nevidím Vás, jen z dáli slyším hlas ...
Teď duši Bohu nechám napospas ...

Chci chvíli spát, jen chvíli sladce spát ...
Jak šťasten jsem, že smím Vás milovat ...
Autor jita.1965, 05.10.2008
Přečteno 362x
Tipy 19
Poslední tipující: Isobel, poustevník Jirka, Triffid Kolbe, NikitaNikaT., Bíša, střelkyně1, Holis, kouzelníček, vodnař, labuť, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Souhlasím se všemi pode mnou. Je to moc krásně napsané, živé, upoutalo to mou pozornost a vžila jsem se. A romantické. No, co víc bych si já mohla přát. ST

Robot píše EAT (me?) :-)

26.10.2008 14:12:00 | Isobel

Moc pěkná romantika :-))

08.10.2008 14:25:00 | poustevník Jirka

Jj, také doufám, že to rozdýchal a nabral nové síly, ať už v ženiny klínu, či jináč. :o) Dílko se mi moc líbí, krásný příběh dvou zamilovaných. Ovšem v reálu mocka vztahy na dálku nefungují.

07.10.2008 20:25:00 | NikitaNikaT.

No doufám, že jí neumřel,
vždyť škoda by to byla.
Tak láskou krásně zahořel,
ba co víc, i ona…

06.10.2008 13:55:00 | kouzelníček

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí