Péťovi

Péťovi

Svatba.
Bože, co to je?
Šaty, bílé závoje,
nevěsta jak z růže květ,
ženich-radost pohledět!
Ty jsi ten ženich, krásný, skvělý,
kéž by tě mé rty už líbat směly!
Prstýnky, ty na míru,
podpis na kus papíru,
jedna pusa, slovy:jedna!
Teď už se nic nezmění,
i kdyby holka moc pohledná
zkoušela sladké mámení.
Můžeš zkusit začít lásku,
ale jen tak, bez závazků.
Ty jsi ten ženich, voňavý a milý.
Já jsem však vzdálená sto mílí.
I kdybych snad tisíckrát počítala do sta,
ty jsi ten ženich, já nejsem nevěsta.
Autor Margaritta Nunwier, 31.08.2005
Přečteno 263x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné, milé... 100

31.08.2005 19:07:00 | BlackTangerine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí