Anotace: písmeno "dž". Známe ho víme o něm, ale jak vlastně vypadá? A co ve mně vyvolává za představy?:D

Písmeno tak zvané!
Kdo jsi tajný pane?
Jste myšlenka visící ve tmě?
Promiňte asi je to ve mně.
Omluvte, že vidím vás,
jako jádro v galaxii, řekněte zda je to snad
mou strohou fantazií?

Jako Ježíšek mi připadáte.
Jeho také nikdo nespatřiv,
kdo na světě je ještě živ.
Však o jeho bytí také víme.
Víme, sníme, přemýšlíme.
Představa jak vítr ve vánku,
fouká, fučí, nedá spánku.
Co o vás tedy říct....

Jak chybějící prvek jste,
co v tabulce je zajisté,
však neobjeven chemiky.
Zřejmě začnu od píky.

Jak obhroublé verše mé,
co nelíbí se každému,
však něco přec tajemné
vidím v tom saténu, jež zakrývá prostotu,
nicotnost a chudobu,
tajemství jež si ponechá
sebou až do hrobu.
Autor ryann, 07.10.2008
Přečteno 307x
Tipy 5
Poslední tipující: 4LJFilip, Lissa, Holis, SZN
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jj pekna...zvlastni...dž

20.07.2010 18:16:00 | 4LJFilip

Pěkná báseň, někoho mi připomíná...asi je nás víc...

07.10.2008 23:14:00 | SZN

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí