Narkoman

Narkoman

Anotace: Ze sbírky: "Balady našich dnů"

Sbírka: Balady našich dnů

Narkoman

Burácející vlak,
projíždí mu nad hlavou,
zima a průvan,
spojují se s únavou.

Na konci tunelu,
občas lampy záblesk,
v paprsku světla,
projde kočka, možná pes.

Tiše a bezduše,
po zdech se blíží,
spousta divných stínů,
co zhůry na něj shlíží.

Na stěnách cosi,
jako umění,
mělo by být nehnutě,
ale ve světle hned se přemění.

A pak ve tmě opět stíny,
létají a krouží dokola,
smějí se a řvou,
než mysl spánek povolá.

Spánek není,
jsou jen mdloby,
je nad slunce jasné,
že byly i lepší doby.

Brzy ráno v podchodu,
cosi jako lidské torzo leží,
nu což, o jednoho méně,
život už tak prostě běží.
Autor Miro Sparkus, 09.10.2008
Přečteno 400x
Tipy 4
Poslední tipující: Nikytu, Striptérka, Bíša
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí