Důležitost vzdělání

Důležitost vzdělání

Anotace: Titulek lze vysvětlit různě...:D

Téměř nikdy, vlastně vůbec,
jsem k němu nepřistupoval
tak, abych byl právník, vědec..
Tak jsem si dětskost zachoval.

Maturitu jsem s úsměvem
porotě s dvojkou "shodil",
vždyť spousta lidí s zápalem
strávila stovky hodin
nad učebnicí, sešitem..
A pak já, co si patku honím,
příjdu a téměř s nadhledem
"test dospělosti"? Roním

slzy ze záchvatu směšnosti,
jak směšné a jak nadsazená
je důležitost vzdělanosti.

Teď v lobby Rajské budovy na VŠE s hudbou podmanivou
trávím čas, panuje smíšená nálada
a myslím na lidi, co nezvládli a skočili
jak bezvýznamně mi důležitost studia připadá.

Lze se učit a nebýt důležitým,
být skromným i svébytným...

Pozdrav z VŠE...
Autor Lukariosa, 09.10.2008
Přečteno 528x
Tipy 2
Poslední tipující: Zahir
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Studium je otročina.

09.10.2008 13:19:00 | Zahir

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí