Berenův Zpěv loučení

Berenův Zpěv loučení

Anotace: pro vsechny nadsence do Pana Prstenu, pro vsechny kdo nemaji radi povrchnost filmu a davaji prednost knizce, pro vsechny co cetli Silmarilion, pro vsechny co nekdy slyseli o Berenovi a Lúthien :-) a pro vsechny ostatni samozrejme:-)

Sbohem, jarní svite mých dnů
Sbohem, sladká útěcho mých snů.
V Tvých očích třpyt hvězd já uviděl
O Lúthien,
Nejkrásnější z dcer.

Tvůj lehký krok lesní půdu pohladil
A já byl šťasten za těch pár chvil
Kdy Tvůj sladký hlas v údolích zněl.
Já slavíkem Tě nazývám – Tinúviel.

S těžkým srdcem teď odcházím do tmy
A jediným světlem budiž mi Ty,
Přenádherná, pro niž plním svůj úděl.
Zatím spi sladce, Tinúviel.

Budeš čekat, vyhlížet mě a znovu
V jarní čas vrátím se do Tvého domu.
Pak Tvé bosé nohy znovu rosou poběží
A přivítá nás náruč lesa – chladná, svěží
V místech, kde kdysi šťastni jsme snad byli.
Toužím po té chvíli!
Buď sbohem, Lúthien Tinúviel…
Autor Petite Francaise, 10.10.2008
Přečteno 332x
Tipy 5
Poslední tipující: Issa, Káňátko, Kristine Clary-Aldringen
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to uz doba, kdy jsem vzpomínala na hrdiny Tolkienových příběhu...a zvlášť Tinúviel jsem měla v lásce. Moc hezká báseň

18.10.2008 20:09:00 | Willou

má to sílu, má to myšlenku,, dýchá na mne a velmi mne zaujala

10.10.2008 19:19:00 | Káňátko

pěkně jsi to vystihla...

10.10.2008 15:24:00 | Kristine Clary-Aldringen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí