Odpust

Odpust

Anotace: Mé pocity, když jsem opustila přítele a dala přednost jinému... Kdo nezažil, nemůže poznat těžkost tohoto okamžiku, kdy si prostě musí vybrat.

Sklopila oči k podlaze.
Cítila, že tentokrát nevyhraje.
Nebyla schopna omluvit se své odvaze,
která nevysvětlila své jinotaje.

Když se s ní radila, jak život vyhrávat,
řekla jen, že stačí s lidmi si pohrávat.
Když se jí zeptala, zda špatné to není,
řekla jen, že oni jsou stejní.

A teď tu před ním stála,
a byť jen jediné slovo vyslovit se bála.
Hleděl na ni, oči do ní zarýval.
Proč se tak dívá? Takhle se ještě nikdy nedíval.

Vždyť dávat lásku se přece může!
A pak si ji vzít - kdo by se ohlížel na city muže!
Tak proč teda pláče - vždyť má srdce z kamene.
Že by... že by snad bylo zlomené?

Možná že odvaha ti lhala,
dívko nevěrná.
Jak málo jsi ho znala,
dívko ztracená.

Dal ti vše a pro sebe nenechal si nic.
Vysoký podpatek, uplé šatičky, překrásný líc.
Prostě jsi ho omámila,
a pak chtěla víc.

Chtěla jsi něco, co Ti nemohl dát,
a tys to věděla,přesto nebylo ti stydno si od něj brát,
po tají mu lhát,
a s jeho city,jak řekla odvaha,jen si hrát.

Teď tu stojí zrazený,
před tebou - sám, zlomený.
Nevíš co si počít, už nechceš ukázat mu záda,
zjišťuješ,až po tom všem, že máš ho ráda.

Jiný však na tebe v dáli čeká,
a slibuje lepší zítřky.
Tvoji odvahu zahání a leká,
kdo ví,kam povedou tvé kroky příští.

Bude to nebe, a nebo do pekel se dostaneš?
Dej si pozor.
Protože když upadneš,
může se stát,že už nevstaneš..!
Autor Lissa, 11.10.2008
Přečteno 301x
Tipy 6
Poslední tipující: bejbyyyy, Etain, piťura, Simísek, Bíša
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

To víš, že to vím dost dobře.. a ještě když jsem si to živě představila .. hodně silný zážitek.. jsem ráda že píšeš - budeme mít k sobě zase o něco blíže sestřičko :)

19.11.2008 11:07:00 | Etain

Etain: taky asi budeš jediná, kdo ji dokáže opravdu pochopit, nebot ti určitě došlo o koho a kterou situaci v této básni jde...

19.11.2008 11:02:00 | Lissa

Myslím že nemusím říkat víc, než to, že mi u této básně běhal mráz po zádech...

19.11.2008 10:59:00 | Etain

Hodně skáče rytmus, prakticky v každé sloce... Ale na tom nezálěží, básně mají vyjadřovat pocity...a ty jsi vyjádřila +

11.10.2008 17:43:00 | Simísek

i to se asi v životě stává,že si člověk musí mezi dvoumi vybrat,je to ale hrozně smutné,pro oba dva.

11.10.2008 09:43:00 | mikyša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí