JAKO KAŽDÝ DEN . . .

JAKO KAŽDÝ DEN . . .

Anotace: - Těšínské etudy -

.

lhostejná sobota brouzdá spadaným listím
po nábřeží se chodívalo mezi mosty
nebo až dál - k parku
mezi stíny stromů
trochu jiný román
jako od Ernsta Hamingwaye

Je vlastně také po válce
/ostatně jako každý den/
někde nějaká končí
jinde zase začíná . . .

hledám v trávě pár kaštanů
jen tak
abych měl něco do kapes podzimu
když bolí klouby
a lupe to v páteři . . .

spadané listí už zase navlhlé
táhne svým pachem k zemi
pár psů poštěkává na trávníku
z vody je sleduje osamělá labuť
svou bělost zrcadlí po hladině
jako zářivý oblak
co se rozvaluje nad Těšínem
jako před léty
jen stromy hodně zmohutněly
a já jsem zestárnul

sunu se opadaným létem
a vzpomínám na Tebe
jaké to bylo v padesátém sedmém
mělas tehdy teplé dlaně
a Tvé rty se rděly touhou po polibku
. . .

.
Autor Těšínský, 11.10.2008
Přečteno 293x
Tipy 9
Poslední tipující: Holis, Tacca, s.e.n, Churry, Montynka, Simísek
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Podzimní vzpomínkou ještě přizdobena.
Hezky se čte.

11.10.2008 18:40:00 | s.e.n

Je skoda, ze se Tesinem uz neprohani cinkajici tramvaje a zbyly jen kolejnicky...v parku, kolem nasi olzy je krasne a po precteni tve basnicky jeste krasneji. Dekuju za ty pocity, ktere vyvolavas.

11.10.2008 17:53:00 | Montynka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí