ŠELEST . . .

ŠELEST . . .

Anotace: - Ztracenky -

Sbírka: Ztracenky

°°

tvá slova
jako
podzimní píseň
jako
šelest opadaných žalů
okolo Tvého prahu
sípající dech
skomírajícího dne
bez radosti
jako nedopitá číše
dál zapomenutě
hyzdí ubrus po mamince
s kyticí uvadajících květů

a přesto
od svatého Sarkandra
slyším jak varhany zní
vznešený chorál proniká do ulice
chodec utlumí krok a naslouchá
i Árión s delfínem
tiší po želvách šplhající děti

Tvá slova
jsou jako podzimních ohnišť
štiplavý dým
po tváři rozmáznutá šmouha
pár zbytečných slz
a žádná modlitba
a žádná víra
že bude líp

jen šelest opadaných žalů
okolo tvého prahu
a nic víc . . .

.
Autor rolon, 11.10.2008
Přečteno 303x
Tipy 11
Poslední tipující: Myrja, Noc17, Psavec, Holis, spare, Tacca
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nádherná

29.10.2008 20:59:00 | Myrja

Moc pěkná.

11.10.2008 22:30:00 | Psavec

Slova smutná se Ti zdají,
však zpívat společně se jiná dají...

11.10.2008 20:23:00 | spare

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí