Návrat

Návrat

Anotace: Trochu optimističtější verze, aby mi někdo nevyčítal, že své hrdiny nechávám umírat. Pozor, je to hrozná "marmeláda" :-)

ON:
Ach konečně jsem u Vás, kvítku sladký,
mé kroky pouze k Vám mne vedly zpátky.
Jsem znaven, neboť cesta byla nesnadná,
já putoval k Vám temnou nocí do rána.

Oř můj, ten v půli cesty padl vysílen,
však k cíli já se blížil každým dnem,
brodil se močálem, když měsíc z mraků vyšel,
bludiček mámení v tom temném místě slyšel.

Na rtech už smrt, a Vaše jméno šeptal jsem,
teď k nohám Vašim klekám cestou vysílen.
Zlíbám Vás celičkou, a z posledních svých sil.
Pro tento okamžik já v naději jsem žil.

Že miluji Vás, dávno už jsem pochopil.

ONA:
(Jak snadný jsem já šípu jeho cíl ...)

Nemohu jinak, podléhám Vám zcela,
můj milovaný, vždycky jsem Vás chtěla ...

Váš hlas jak ze sametu v tiché noci poslouchat
a roucha lem Váš s pokorou Vám zulíbat,
a ruku svoji k tváři Vaší přitisknout,
jsem bezbranná, jsem v zajetí těch něžných pout ...

Jsou ukovaná z měsíčního svitu,
ze stříbra hvězd a z bláhového citu,
jež srdce mého bránu odemyká.

Váš sladký hlas teď do mé duše vniká,
hojivý balzám, sladká medovina
či krůpěj čistá letošního vína
je proti Vašim slovům pouhý kal ...

Do srdce mého Vy jste vyzpíval
své upřímné a něžné vyznání.

Lásce mé k Vám už pranic nebrání ...
Autor jita.1965, 11.10.2008
Přečteno 324x
Tipy 16
Poslední tipující: Isobel, Triffid Kolbe, Jenda P., vodnař, Iva Borecká, střelkyně1, enigman, Psavec, NikitaNikaT., Ctěný pán, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

To je pravda, chudák kůň...:-D
Nicméně, ač možná marmeláda, já myslím, že pokud si někdo na podobné věci potrpí a ještě je například zamilovaný, pak v tomhle nalezne vskutku kvalitní poezii, kterou si mohou dva čítat za dlouhých zimních večerů....:-))
Líbí.

26.10.2008 14:17:00 | Isobel

Tak si to pěkně užijte a my jdeme na ten koňský guláš.
Nebo na koňskej pohřeb? Ale to bych ti vyčítal, že jsi zase toho nejlepšího nechala zahynout.:-)

13.10.2008 07:31:00 | kouzelníček

Jíťo, pozor! Víš, že když ptáčka lapají, hezká slůvka šeptají "o)

13.10.2008 07:28:00 | Iva Borecká

ÓÓÓ,to je hezké ,to je jako Romeo a Jůlie.:o))

12.10.2008 21:42:00 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí