Optimista

Optimista

Anotace: Další z mých prvotin.

Taky vás štve úsměv optimisty?
Chcete mu život ukázat?
Puká vám srdce od závisti?
Na to vám můžu recept dát.
Vezměte přítele blízkého,
který mu vrazí nůž do zad.
Udělá něco nízkého,
ať mu má za co nadat.
Pak vemte jeho jistoty života,
a zničte mu je do základu.
Ať pozná co je to nicota,
když nemá kam jít pro radu.
Do toho ještě problémů pár,
dejme tomu třeba s penězi.
Ať vidí že radost je dar,
ale že v ní život nevězí.
Nakonec něco hodně silného,
nějaký prožitek děsivý.
Něco od základu jiného,
ať už se ničemu nediví.
Potom ho nechej podusit,
nejlépe ve vlastní šťávě.
Můžeš se o to pokusit,
určitě zvládneš to hravě.
Kdyby se náhodou začal smát,
začal zas pomalu dýchat
musíte tam toho trochu víc dát
a semtam do něj i píchat.
Aby věděl že to hra není,
svůj život si prožívat.
Nejsou jen pěkná překvapení,
nemůže si jen užívat.
Pak už to nebude optimista,
nebude vůbec veselý.
Stane se z něj realista,
i když to jste nechtěli.
Najednou pro vás úsměv nebude,
na který jste tak zvyklí byli,
další optimista nám ubude,
což náladu nám neposílí...
Autor Sad_Optimist, 12.10.2008
Přečteno 282x
Tipy 7
Poslední tipující: Xmiss, Swimmy, strašidýlko-střapatý, CHoKoLaTeKiss
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkný;)

30.10.2008 21:15:00 | Xmiss

skvělý

12.10.2008 14:36:00 | CHoKoLaTeKiss

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí