Smrt v pokoji

Smrt v pokoji

Anotace: ...

Pracovní dřevěný stůl, jen s jedinou věcí, v místnosti stojí.
Štěrbinou oknem v měsíčním svitu, poletuje tu prach.
Na židli u stolu dívka sedí a na pistoli před sebou hledí.
Myšlenky na smrt, stane se z ní sebevrah?

Oči se naplňují slzami, pak rychle po tváři sjedou.
Vzpomínky v dívčině hlavě lehce plujou.
Další slza, když vzpomene na něj s jinou.
Všechno se napraví, doufejme snad, jednou.

Krásná hudba se v pokoji rozezní.
Dívka zapálí dvě svíčky a ještě chvíli čeká.
Jedna za něj a druhá za ní.
Další slza stéká.

Kulka hlavou proletí, hudba utichá a světlo mizí.
Slzy se náhle zastavily a zavřela se víčka.
Štěrbinou oknem zafoukal vítr.
Zhasla první i druhá svíčka.
Autor Anejet, 12.10.2008
Přečteno 339x
Tipy 9
Poslední tipující: kikis, Lilly Lightová, Agniezka, Suzan, WAYWARD, Bíša, Kristine Clary-Aldringen, Ctěný pán
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...není ti líto hudby a nesvítících svíček?

12.10.2008 21:27:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí