Cesta

Cesta

Anotace: poznat světa kraj s někým známým

Zní zvony a já slyším zprávy,
takové, které rychle šíří se
vzduchem, mechem i podél trávy
a uši v květy pole silně taví.

Bratr dooral již velký pole lán,
brázda v obrazy světa tiše roste
a po výstupu na horu slunce
vidím lidi prosté.

Takových si vážím nejvíc.
Mají slunce nad hlavou
a půdu pod nohami,
tak jako ty půjdou s námi.

Proč ještě nevyrazíme?
Jen silná víra a pevná vůle stačí,
ty převáží misky vah
a my budem už pryč,
někde na cestách.

Slyším stále zvony,
přichází bouře,
šedé mraky, blesky, hromy.

Však pozvedni svou mysl,
vždyť zas bude krásně,
pole pooráme,v trávě posnídáme
a do kůry stromů vepíšu svoje básně.
Autor greenus, 13.10.2008
Přečteno 431x
Tipy 1
Poslední tipující: Kristine Clary-Aldringen
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí