Jak končívají sny

Jak končívají sny

Anotace: ...

Zezlátlo listí
v paprscích mihotavých
a ranní mžení mu v žilách kreslí
čáry života.
Slunce ho oslepilo
a tak teď klesá k zemi
v závrati,
v zamlklém opojení.

Je říjen.
Podívej -
hvězdy nám popadaly.
Chtěly prý aspoň jednou
pohlédnout na nebe.

Úžasem mlčí.
Šustí nám pod nohama.
V bláhovém přesvědčení,
věřící na oplatky,
doufají pošetile,
že snad my
výměnou za splněné sny
je v dlaních vyneseme zpátky.
Dojemně odevzdané
s důvěrou se lepí na podpatky.

A život jim zvolna
kape z čepelí.

Projdeme nevšímaví.
V předsíních zouváme se
a sny nám umírají
na vláknech rohožek.
Autor Madelaine, 13.10.2008
Přečteno 294x
Tipy 12
Poslední tipující: hezule, 6thSun, Holis, Psavec, WAYWARD, Kristine Clary-Aldringen, igniss, Lady Carmila, poustevník Jirka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mocinky povedená.

13.10.2008 18:00:00 | Psavec

...pěkná

13.10.2008 16:30:00 | WAYWARD

..pěkné dílko..

13.10.2008 15:13:00 | igniss

krásná...má myšlenku...moc pěkné!!!

13.10.2008 14:26:00 | Lady Carmila

Moc pěkná! :-))

13.10.2008 13:46:00 | poustevník Jirka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí