když je dobře zrovna Vám

když je dobře zrovna Vám

Anotace: (neznamená, že šťastní jsou všichni) jsme květinové děti - a mezi náma je smetí... přece jsou všichni spokojení... nebo je to jen zdání?

čas zpomalí
- a ty máš čas přemýšlet
vzpomínky se vyvalí
a začneš domýšlet...

...kdyby...
opět chyby?
nebo, třeba...

nedomyšlené činy a věci,
změníš na dobrý konec
vždyť, ale... přeci
a zazvoní zvonec.

Co je osud?
litovat svých činů
to je to, co jsem dosud
nemohla změnit pomocí rýmů?

je taky někde sepsaný v rýmech
kdy budu litovat a kdy se smát
neb je to pohádka ve šprýmech
a nám není dovoleno se ptát?

dá se změnit?
otičit se na jinou stranu?
mám někoho vinit?
a udělat osudu ránu?

má z vás někdo páru
jak použít slovíčko kdyby
udělat mu přes rozpočet čáru
aby nakonci nezbyly jen chyby?

Potřebuju radu, recept... vlastní ho někdo?

škola v září
v ní jen lháři
v říjnu pokračování
kdo mě zachrání
před listopadem
velkým pádem
ze světa dolů
už nejsme spolu?

všichni si hrají
hrají na cizince
pravdu jen krájí
a svět je jen věznice
já? našla jsem klíč
oni? hodili ho pryč
teď slyším kroky...
hrajem snad na otroky?

otevřeli jsme Pandořinu skříňku,
nejhorší nemocí jsou lži
na bolest? trochu pelyňku
a kdo koho na záda položí...
vyhrává?

velké to vítězství na úkor druhých
ale co pár názorů? (kterých?)
- jsme květinové děti
bez názoru - nebo s ním
mezi náma lítá smetí
jen sama sebe viním...
...nikoho jiného
má to cenu? vše nás míjí
mám snad? toho druhého -
co na zemi se svíjí?

i on má názor - třeba ne mylný
ale jak Darwin rekl
vyhrává ten silný
tak bez výběru podlehl - a na zem klekl

v nebi, v pekle, nebo v ráji
je to fuk, svět je v háji

co ti ostatní? ti za hranicí?
my jsme s životem v patu
oni nemají zlatou minci
do osudového automatu

nikdo jim tu svou nedá
každý chce jen vyhrávat
není žádná možnost, snad jen leda
že by jsme se konečně naučili prohrávat...
Autor Kwítko, 13.10.2008
Přečteno 249x
Tipy 2
Poslední tipující: Zweiblumen, sondulacek
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkně se čte.Až seženeš recept,tak mi dej vědět.držím palečky.

13.10.2008 18:46:00 | sondulacek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí